Могилів – Подільщина в літописі Незалежної України

2017-04-23

/Files/images/raznoe/DSC_0025.JPG

23 березня 2017 року відбулась конференція «Могилів – Подільщина в літописі Незалежної України» з нагоди 94 річниці утворення Могилів – Подільського районну, у якій взяли участь голова райдержадміністрації Олег Китасюк, голова районної ради Володимир Сірант, сільські голови , бібліотечні працівники району, краєзнавці, представники громадськості та ЗМІ.

Можливо, в історичному вимірі 94 роки – незначний час, але для нашого району цей час надзвичайно багатий, наповнений колосальною кількістю подій, звершень та здобутків. Історія Могилів-Подільського району тісно пов’язана з історією нашої держави. Непростий шлях її творення втілений у характерах наших людей, у їх цілеспрямованості, у їх любові до рідної землі.

Історики, краєзнавці та бібліотекарі, які взяли участь у конференції , все впевненіше говорили про історію краю. Презентації «Історико-культурна спадщина, потенціал естетичних та рекреаційних ресурсів району»(доповідач - провідний методист районної бібліотеки Вартанович Надія Михайлівна) та «Книжки розповідають: документальна пам'ять Могилів-Подільщини»(доповідач – провідний бібліотекар районної бібліотеки Фолюшняк Лілія Іванівна ) простежували її зв’язки з різними культурами, відчуваючи і подих, і велич – як минувшини, так і сьогодення…

Села наші мальовничі й прекрасні. Вони живі, як сама Вічність і німі свідки великих і малих подій. Села вміють говорити, треба тільки знати їх мову – мову минулого, нинішнього і майбутнього. І підтвердженням цього стали презентації:

«Святе як хліб моє рідне село» с. Серебрія

«Село моє, мій дивосвіт – колисочка подій» с. Вендичани

«Озаринці – земля свята» с.Озаринці

«Моє село з духмяними садами» с. Бронниця

«Моє село – моя історія жива» с. Слобода-Яришівська

"А у Садовій, на привіллі звучать Старицького пісні" с. Садова

«Моє село найкраще на Поділлі » с. Жеребилівка

«Моє село – окраса України» с. Яруга

« Лядівський скельний монастир – візитна картка села» с. Лядова

«Кукавка: від історії до сьогодення» с. Кукавка

«Це моя Кричанівка» с. Кричанівка

Студенти технолого – економічного коледжу прочитали поетичні рядки поетів земляків, які своєю творчістю висловлюють палку любов до краю, де народилися і живуть .

Присутнім на конференції подарували свої виступи ансамбль народного танцю «Дністрове гроно» , народний колектив «Горлиця» та Іван Колесник з піснею «На Поділлі моїм, на Вкраїні моїй» (слова М. Гоцуляк).

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi